Polyphasic sleep: alles behalve slaapverwekkend.

Wat zou jij doen met je extra tijd als je minder zou slapen?

De meesten moeten er niet aan denken dat hun zeven uur durende nachtrust wordt ingekort. We horen overal om ons heen dat slaaptekort niet gezond is. Maar wat als je meer tijd wil hebben voor andere dingen? En bestaat er een andere manier om uit te rusten zonder uren aaneengesloten in bed te spenderen?

Een paar powernaps en door!

Het merendeel van de wereldbevolking slaapt monofasisch, “aan één stuk door”, maar er zijn ook mensen die hun slaap opdelen in stukken verspreid over de hele dag. Dit noemt men polyfasisch slapen. De mens is de enige in het dierenrijk met een aaneengesloten nachtrust; planteneters slapen het lichtst en vissen die in een school leven slapen bijna niet. Zo gek is polyfasisch slapen dus niet. Daarnaast is monofasisch slapen iets van de laatste twee eeuwen.

Leonardo Da Vinci stond erom bekend: een paar keer per dag een powernap en door! Accurate historische bronnen missen hiervoor, maar er zijn vandaag de dag genoeg enthousiastelingen die dit doen of hebben gedaan. Zo ook Carina en Jasper, members van de Novia Community. Tijdens de Members-only Special op maandag 12 juli vertellen zij over hun ervaring met een polyphasic sleep schedule. 

Wat zijn de voor- en nadelen van deze manier van slapen? Voel je je daadwerkelijk uitgerust? En wat heb je er aan als ondernemer? Deze vragen en meer worden allemaal beantwoordt tijdens de slaap special. 

Ben je geen member, maar wil je er wel graag bij zijn? Geen probleem, alle members mogen een gast meenemen.